BioBio
Non-GMONon-GMO
Gluten-FreeGluten-Free
VeganVegan
Lacto-Ovo VegetarianVegetarian

Rhodiolin

120 kapsula
Bez glutena Bez GMO
Cijena: 301.76 kn
Količina:


O proizvodu

Još su kineski carevi organizirali ekspedicije u nepristupačne visinske predjele kako bi došli do ove skupocjene biljke za koju se smatralo da produžuje životni vijek.

Svojim aktivnim tvarima jača i tonizira organizam, usklađuje njegove funkcije te potiče fizičku izdržljivost.

Rhodiola Rosea izuzetno je važna u današnje vrijeme jer jača našu sposobnost prilagodbe stresnim situacijama te smanjuje štetne utjecaje stresa koji mogu dovesti do kroničnih psiho-fizičkih bolesti.

  • smanjuje stres
  • povećava tjelesnu izdržljivost
  • poboljšava koncentraciju
  • kod nesanice
  • kod hormonskih poremećaja
  • kod bolesti štitnjače

 

Stres je životna činjenica od trenutka nastanka života na zemlji.

 
Akutni stres je sastavni dio života svakog organizma i tisućljećima unazad, pokazao se kao pozitivan i motivirajući, pomažući jedinki da preživi opasne situacije.
 
Međutim, za čovjeka današnjice, važno je razumjeti kronični stres koji uzrokuje promjene u hormonalnoj ravnoteži, umanjuje fizičku snagu i mentalnu sposobnost, doprinosi emocionalnoj nestabilnosti i depresiji, nesanici i razdražljivosti, slabi imunitet, dovodi do srčane aritmije i krvožilnih bolesti i seksualne disfunkcije.
 
Osnovni zahtjev za uspješan život je prepoznati stres kao glavni problem današnjice, a ostati zdrav danas znači uspješno se oduprijeti stresu ili mu se prilagoditi.
 
Rhodiola Rosea, poznata i kao zlatni korijen, stoljećima se uspješno primjenjuje za povećanje psiho-fizičkih sposobnosti.
 
Stručnjaci definiraju stres kao skup reakcija prilagodbe organizma na razne poticaje (stresori) kao što su osjećaji, prehrana, užurbano življenje, neizvjesnost, buka, zagađenje, preopterećenost, itd..
 
Rhodiola Rosea je najbolji prirodni adaptogen koja smanjuje štetni utjecaj stresana organizam, podižući imuno i usklađujući hormonalni sustav.

Najvažnije aktivne komponente u biljci Rhodiola Rosea su rozavin i salidrozid.

Njihov međusobni omjer je od izuzetnog značaja, a u proizvodu Rhodiolin se ti aktivni sastoci nalaze u idealnom omjeru 5:1, čime osiguravaju visoku kvalitetu i djelotvornost proizvoda.

Oni svojim djelovanjem doprinose proizvodnji serotonina i dopamina te na taj način pozitivno djelujukod problema aritmije, smanjenja osjećaja boli, pomažu kod depresije, doprinose regulaciji krvnog tlaka, potiču libido, te povećavaju tjelesnu izdržljivost i ubrzavaju oporavak cjelokupnog organizma nakon aktivnosti.

Uklanjajući štetne utjecaje stresa, Rhodiola Rosea se preporučuje kod problema dijabetesa, srčanih bolesnika, te u stabilizaciji funkcija žlijezda sa unutarnjim lučenjem (štitna žlijezda).

Nisu zabilježene nikakve nuspojave korištenjem biljke rhodiola rosea, a znanstvena istraživanja ukazuju i na njeno antimutageno djelovanje, te jačanje kognitivnih funkcija (sposobnost učenja i pamćenja).


Iskustva ljudi
 

Od početka ove godine izložena sam poteškoćama u osobnom životu. Već duže vrijeme skrbim za svojeg oca danonoćno. U nekoliko navrata ove godine on je završio i u bolnici, što je uzrokovalo dodatno veliku brigu oko njegovog zdravlja i općenito boravka u bolnici, ali i svakodnevnim napora vezanih uz njegovu skrb. 

Kako jedna nezgoda ne dolazi sama, tako se dogodilo da je i kćerka oboljela što je dodatno povećalo stres i napore, čega je rezultat bio gubitak težine, problemi sa snom i apetitom.

Kako sam višegodišnji korisnik Calavitinih proizvoda, zatražila sam pomoć od djelatnika CaliVite. I pomoć je stigla u vidu RHODIOLINA, uzimanjem kojeg sam se preporodila. Ne samo što sam postigla unutarnji mir, nego se vratila snaga i apetit.

Svakodnevno korištenje Rhodiolina učinilo mi je život opuštenim, a pri tom mi se vratila energija koja mi je toliko nedostajala. Skrbim za oca i dalje, ali mirnije spavam, nemam  više napetosti, a svakodnevne dužnosti obavljam bez napora. Ukratko Rhodiolin mi je promijenio život - nabolje. Preporučam ga svakome!

S. Tomašegović, Zagreb.

Promjene u menopauzi kod mene su izazvale izrazite tegobe - nervozu, promjene raspoloženja, te valunge. Sve te promjene počele su utjecati na moju radnu sposobnost i opće raspoloženje, zbog čega sam bila dodatno opterećena. Pokušala sam to riješiti nekim biljnim pripravcima, ali bez uspjeha.

Prije dva mjeseca odlučila sam se za Calivitine proizvode i počela koristiti VitalWoman, Rhodiolin i Evening Primrose Oil.

Otvoreno tvrdim da sam oduševljena, jer su se valunzi već nakon mjesec dana bitno smanjili, a sva ostala očitovanja poput depresije, nervoze, promjene raspoloženja, nesanice sada su prošlost.

Bitno sam uravnoteženija i staloženija nego prije. Slično pozitivno iskustvo imaju i moje prijateljice koje su na istom tretmanu. Vrlo sam zadovoljna i drago mi je što to zadovoljstvo mogu podijeliti sa vama.

Marina Duić-Manojlović, Buje

 

Sastav


Rhodiola rosea - 100 mg
cink - 5 mg
 

Ostali sastojci: celuloza, želatinska kapsula

 


 


Slični proizvodi


Guarana
100 g
114,71 kn
Spirulina Chlorella Plus
100 tableta
249,82 kn