BioBio
Non-GMONon-GMO
Gluten-FreeGluten-Free
VeganVegan
Lacto-Ovo VegetarianVegetarian

Garlic Caps

100 kapsula
Bez glutena Bez GMO
Cijena: 103.85 kn
Količina:


O proizvodu

Ekstrakt ulja češnjaka s peršinom odličan je izvor aktivnih tvari, koje djeluju na cjelokupni organizam. Poznato je djelovanje češnjaka u prevenciji bolesti krvnih žila, te u borbi protiv raznih infekcija.

Peršin nadopunjuje djelovanje češnjaka svojim blagim diuretičkim i opuštajućim svojstvima. Ove kapsule češnjaka možete bez straha koristiti u svakoj prilici jer ne ostavljaju neugodan miris.

Češnjak je tisućama godina poznat kao ljekovita biljka širokog spektra djelovanja. Sadrži više od dvije stotine biološki aktivnih tvari, uključujući vitamine, minerale, aminokiseline i enzime.

Češnjak:

  • poboljšava zdravlje kardiovaskularnog sustava
  • pomaže kod želučanih tegoba
  • djeluje protiv parazita, gljivica i bakterija
  • štiti od raka
  • djeluje kao prirodni antibiotik
  • preporučuje se kod visokog krvnog tlaka

 

Jedan od najznačajnijih aktivnih sastojaka češnjaka je alicin s jakim antibiotskim djelovanjem.

Češnjak normalizira ubrzan rad srca, poboljšava rad srčanih krvnih žila i opskrbu srčanog mišića krvlju, što dovodi do poboljšanja srčane funkcije i smanjenja sklonosti trombozi.

Prema rezultatima nekih istraživanja, bijeli luk je jedno od najboljih sredstava u prevenciji i liječenju začepljenja krvnih žila.

Snižava razinu štetnog kolesterola (LDL) u krvi i istovremeno povećava koncentraciju zaštitnog kolesterola (HDL). Također djeluje kao vazodilatator i antihipertenziv.

Vazodilatatorni učinak (širenje krvnih žila) češnjaka dolazi do izražaja najviše na perifernim krvnim žilama, odnosno na suženim krvnim žilama glave, oka i nogu. Upravo zato može biti koristan pri tretiranju nekih vrsta glavobolja.

Češnjak može biti koristan u liječenju želučanih tegoba, npr. kod proljeva ili crijevnog katara.

On, nadalje, pospješuje i zarastanje rana. Pomaže i kod raznih plućnih oboljenja, a njegov se antibiotski učinak, primjerice, manifestira kod osoba koje boluju od gripe ili bronhitisa.

Danas je poznato da češnjak djeluje i antimikrobno, uništavajući neke bakterije, kao što su: Staphylococcus, Escherichia coli, Proteus i Pseudomonas.

Ne treba zaboraviti ni njegov antiparazitski učinak, kao ni to da je učinkovit protiv herpes virusa i kvasnih gljivica (Candida albicans). U narodu se koristi za izbacivanje dječjih glista (Enterobius vermicularis).

Najnovija istraživanja nedvojbeno ukazuju na to da češnjak pokazuje i antikancerogena svojstva.

Stručni časopis "Journal of the National Cancer Institute" objavio je studiju koja govori o tome da ljudi koji redovito uzimaju veće količine češnjaka znatno manje obolijevaju od raka želuca nego osobe koje ga ne koriste.

Jedan drugi časopis "Carcinogenesis" objavio je podatke o tome da su se ulja iz češnjaka pokazala učinkovitima protiv raka kože.

Objavljeni su i podaci o tome da redovito uzimanje češnjaka smanjuje rizik od pojave raka debelog crijeva.

Peršin je odličan izvor antioksidanata, zbog toga povoljno djeluje na cijeli niz bolesti poput artriitsa, astme, gripe, prehlade, itd.

Dobar je izvor folne kiseline, zato se preporučuje srčanim bolesnicima. Eterična ulja, koja sadrži peršin, posebice myristicin, štite od raka, posebice raka pluća, što je potvrđeno u istraživanjima.


Sastav

 

  • ekstrakt češnjaka, bez mirisa
  • ekstrakt peršina
  • gel kapsula


Doziranje


2-4 gel kapsule dnevno


Slični proizvodi


Vein Protex
60 tableta
289.12 kn
Paraprotex
100 tableta
294.73 kn
Citrofit
100 ml
209,10 kn