BioBio
Non-GMONon-GMO
Gluten-FreeGluten-Free
VeganVegan
Lacto-Ovo VegetarianVegetarian

Eterično ulje mandarina

10 ml
Bio Vegan Vegetarian Bez glutena Bez GMO
Cijena: 86.25 kn
Količina:


O proizvodu

Eterično ulje mandarine - lat. Citrus reticulata zest

Mandarine daju mirišljavo ulje koje se široko koristi zbog svog umirujućeg djelovanja i vrlo ugodnog mirisa. To ga čini  najpopularnijim antistresnim eteričnim uljem.

Aktivne tvari: limonen, c-terpinen, pinen, terpineolen, p-cimen, metil-antranilat

Djelovanje: simpatolitik, spazmolitik, tonik za probavu; relaksans, sedativ, blagi hipnotik;

Indikacije: nesanica, stres, nervoza, depresija, loša i usporena probava, astma, alergije, prevencija strija u trudnoći.

Eterično ulje mandarine sadrži male količine N-metilantranilata koji pokazuje snažna umirujuća svojstva. Umanjuje nemir, naročito kod hiperaktivne djece.

Ulje je vrlo blago i iz tog razloga je vrlo pogodno za malu djecu, pa čak i bebe. Pomaže kod nesanice, stresa i depresija.

Uz oralnu upotrebu, za nesanicu možete koristiti i difuzer, pomoću kojeg možete ispuniti spavaću sobu finim sprejom ulja mandarine – to je pogodno (i preporučljivo) i za dječju sobu.

U stresnim situacijama jednostavno utrljajte 1-2 kapi mandarine na solarni pleksus i zapešća (čistog eteričnog ulja, bez dodatka biljnog ulja). Jednu kap možete staviti i na vrat, kako bi udisali taj „veseli“ miris citrusa.

Tonik probavnog sustava
Eterično ulje crvene mandarine je izvrstan tonik probavnog sustava. Pomaže lošoj i usporenoj probavi, te ublažuje grčeve. Ulje ima blago djelovanje, pa se može koristiti i kod male djece.

Dermatologija
Obzirom da nekada vlada pomutnja po pitanju citrusa, važno je napomenuti da eterično ulje mandarine nije fototoksično i slobodno se može nanositi na kožu prije izlaganja suncu.

Eterično ulje crvene mandarine je odličan dodatak mješavinama za sprečavanja strija za vrijeme trudnoće. Manje je poznato i da se koristi za njegu masne kože jer regulira lučenje sebuma. Revitalizira i kožu s proširenim i začepljenim porama.

 

Recept za probavne smetnje (oralno)

Kod akutnih stanja uzimati eterično ulje zelene mandarine na šećeru ili medu tri puta na dan po dvije kapi.

Za održavanje urednih metaboličkih procesa uzimati eterično ulje zelene mandarine na šećeru ili medu tri puta na dan po jednu kap.

Preventivna mješavina protiv strija tijekom trudnoće

10ml biljno ulje argan ili plod divlje ruže
10ml biljno ulje jojoba
10ml biljno ulje lješnjak
5 kapi eterično ulje sjeme mrkve5 kapi eterično ulje mandarina

 

Mješavina za njegu masne kože

15ml biljno ulje lješnjka
15ml biljno ulje avokada
3 kapi eterično ulje eukaliptus dives
6 kapi eterično ulje crvena mandarina
6 kapi eterično ulje širokolisna lavanda
 


Slični proizvodi