Resveratrol

Resveratrol je polifenol koji se prirodno nalazi u koži crnog grožđa, bobičastim plodovima, šljivama, kikirikiju, japanskom troskotu i drugim biljkama.

To je prirodni antioksidans koji u organizmu djeluje tako što utiče na smanjenje agregacije crvenih krvnih zrnaca i utiče na prohodnost i fleksibilnost krvnih sudova, a to je od velikog značaja za zdravo funkcioniranje kardiovaskularnog sistema.

 

resveratrol

  • regulira krvni tlak
  • protiv ateroskleroze i povišenog kolesterola
  • smanjuje rizik od nastanka raka
  • snažno antioksidativno djelovanje

 

naruči  
Resveratrol Plus (60 kapsula) - 252 kn
Članska cijena - 189 kn

 

 

Jedna od tvari koja je povezana sa dobrim zdravljem Francuza  je resveratrol, tvar iz crnih vina koji štiti grožđe od plijesni. On se stvara u većim količinama ukoliko je godina vlažna pa više plijesni napada grožđe, a ukoliko je godina sušna i nema plijesni, stvara se manje resveratrola.

Resveratrol se ubraja u jake antioksidanse, a ima cijeli niz blagotvornih učinaka na zdravlje.

Najvažnija primjena resveratrola vezana je za zaštitu krvnih žila i srca. Naime, resveratrol sprječava/ograničava srčanu fibrozu - prilično čest uzrok smrti.

To je stanje izazvano povišenim tlakom, a sastoji se od naglog aktiviranja stanica koje luče kolagen te s vremenom izazivaju zadebljanje srčanog mišića. U takvim okolnostima srce sve teže pumpa i nastaju tegobe koje mogu voditi u smrt.

Ova ključna istraživanja obavljena su na Northeastern Ohio Univesities College of Medicine pod rukovodstvom prof. dr. Gary Meszarosa (American Journal of Physiology Heart and Circulatory Physiology).

 

Resveratrol blagotvorno djeluje i na mozak. U studenom  2008, objavljen je zaključak istraživanja na Sveučilištu Cornell. Istraživači su zabilježili da je dnevno uzimanje resveratrola  uzrokovalo značajno smanjenje plaka na mozgu (od 48 do 90%), koji inače doprinosi pojavi neuroloških bolesti (Alzheimer i dr).

Resveratrol smanjuje znakove i očitovanja upalnih bolesti crijeva uključujući proljev i rektalno krvarenje, sprječava kljenut srčanog mišića, usporava grušanje krvi, sprječava tvorbu nakupina (plaka) na mozgu i krvnim žilama, blagotvoran je kod dijabetesa.

 

U prosincu 2007, rad Rahmana na Sveučilištu Rochester pokazao je da resveratrol povisuje unutarstanične razine glutationa u stanicama pluća što ga čini odličnim saveznikom i zaštitnikom svih pušača kao i onih koji već imaju neko oštećenje pluća ili tumor. (American Journal of Physiology. Lung Cellular and Molecular Physiology 294) .

Resveratrol povećava razine prirodnog testosterona što je privlačno mnogim muškarcima.

 

Sastojci u jednoj kapsuli:

Iscrpina resveratrola iz korijena i rizoma japanskog dvornika

(Polygonum cuspidatum Sieb., 50% trans-resveratrola)........................100 mg                

Iscrpina sjemenki grožđa (Vitis vinifera)...................................................50 mg

Koenzim Q10................................................................................................20 mg

 

Napomena

Po svojoj građi resveratrol je sličan fitoestrogenima te ga, s obzirom na proestrogensko djelovanje, neki istraživači ne preporučuju ženama koje uzimaju oralna kontraceptivna sredstva, ženama koje žele zatrudnjeti, trudnicama te djeci do 18 godina.calivitaU proizvodnji ovih preparata koriste se najnovija znanstvena otkrića na polju nutricionizma, najsuvremenija tehnologija i drevna saznanja prirodne medicine:

  • napravljeni su od prirodnih sastojaka
  • ne sadrže šećer, sol i konzervanse
  • bez umjetnih aroma i boja
  • 100% garancija kvalitete


Pregled ostalih proizvoda »