Alternativa E-novine#5


  Alternativa E-novine #5
Alternativa za Vas

 

U OVOM BROJU
Ayurveda o ljekovitosti kravljeg mlijeka
Djelovanje kravljeg mlijeka na suptilno tijelo čovjeka
Kako pravilno uzimati kravlje mlijeko
Unos vitamina izaziva rak

 

 

FORUM
9/05/09
Paste za zube sa fluorom - više štete nego čistoće
5/05/09
Stres, bolest suvremenog doba
1/05/09
Svinjska gripa ugrožava svijet?
11/05/09
Ultrazvuk - udarac na gene
 
Ayurveda o ljekovitosti kravljeg mlijeka
 
18/05/09
Svetlana Pasarić
 
Iako čovječanstvo konzumira kravlje mlijeko i mliječne proizvode već tisuće i tisuće godina, u zadnje vrijeme sve češće čujemo, da se kravlje mlijeko ne probavlja, da kefir nije zdrav i da je maslac glavni krivac za povećani kolesterol!


Međutim, mnoge drevne tradicije svijeta potvrđuju da kravlji proizvodi imaju blagotvorno djelovanje na zdravlje čovjeka. Prema ayurvedi, ljekovita svojstva kravljeg mlijeka daleko premašuju svojstva mlijeka drugih životinja - koze, bivola itd.

Na žalost, mišljenje modernih znanstvenika u vezi kravljeg mlijeka razlikuju se od gledišta Veda. Uzimajući u obzir samo kemijski sastav mlijeka, moderna znanost došla je do mnogih pogrješnih zaključaka.

Na primjer, smatra se da je kozje mlijeko mnogo zdravije od kravljeg. Osim toga, tokom zadnjih dvadeset godina ojačali su tendencije potpunog odbacivanja kravljeg mlijeka i drugih mliječnih proizvoda. Smatra se da mliječni proizvodi nisu dobri za zdravlje čovjeka.

Ali je pola ayurveskih lijekova napravljeno od mliječnih proizvoda! Brojne ayurvedske klinike u cijelom svijetu uspješno lijeće stotine i tisuće pacijenata koristeći mliječne proizvode. Ako njima spomenete da je kravlje mlijeko štetno, shvatit će to kao šalu.

Zašto moderna nauka ne može shvatiti tajnu ljekovitosti kravljeg mlijeka? Zašto su tisuće znanstvenika stali na krivi put?

To je postalo moguće zbog toga, da je moderna civilizacija izgubila znanje o suptilnom (energetskom) tijelu čovjeka. Jer kravlje mlijeko upravo njeguje i hrani naše suptilno, a ne fizičko tijelo.


Saznajte više:

Djelovanje kravljeg mlijeka na suptilno tijelo čovjeka
Kako pravilno uzimati kravlje mlijeko


 


 
Unos vitamina izaziva rak

18/05/09
Svetlana Pasarić

Prema istraživanjima francuskih biokemičara unos vitamina C, E i beta-karotina, za koje se mislilo da su vrlo korisni za zdravlje, znatno povećava rizik od kancerogenih oboljenja.

Prije se smatralo da vitamini smanjuj rizik od raka kože. Navikli smo na to, da antioksidanti - vitamin C, E i beta-karotin - znatno utječu na zdravlje kože i odlično ju štite od štetnog utjecaja okoline, najprije sunčevih zraka. Ali rezultati najnovijih istraživanja pokazuju, da je njihovo djelovanje upravo obrnuto.


Provedeno je istraživanje, u kojem je sudjelovalo 13000 žena. Jedna grupa žena uzimala je antioksidante (vitamine i mikroelemente), a druga - placebo (praznu pilulu). U grupi, koja je uzimala vitamine, rak kože se pojavljivao 68% češće!

Najgori oblik raka kože - melanom u prvoj grupi se pojavljivao 400% češće. Eksperiment je trajao 8 godina. Rezultati eksperimenta su objavljeni u "Journal of Nutrition".

Sve češće se pojavljuju podaci, koji govore o beskorisnosti, čak i štetnosti uzimanja vitamina. Biokemičari su zbunjeni, jer moraju objasniti neobjašnjivo.

Zbog toga, po mišljenju stručnjaka, valja pričekati sa unosom vitamina dok ne budu provedena daljnja istraživanja.
 
 
  Alternativa za Vas | Alternativa Forum  | Alternativa E-novine | Kontakt           Copyright 2009-2010