Helicobacter pylori


Helicobacter pylori - znanac iz djetinjstva


Godine 1994. Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) svrstala je HP u prvu skupinu karcinogena uz naglasak kako upravo dugotrajna infekcija, stečena u ranoj dječjoj dobi, pogoduje razvoju malignih bolesti želuca poput karcinoma i ne-Hodgkinova limfoma.
 
Zabrinjavajuće je što dugi niz godina ne moraju postojati nikakvi simptomi koji bi ukazivali na prisutnost bakterije u želucu.


Helicobacter Pylori je otkrivena 1979. godine, izolirali su je i imenovali 1983. godine Robin Warren i Barry J. Marshall.

Helicobacter pylori je gram-negativna mikroaerofilna bakterija koja naseljava različite dijelove želuca i dvanaesnika, gdje uzrokuje upalu koja je čvrsto povezana sa većinom želučanih tegoba uključujući i maligne promjene na želucu.

 

helicobakter pylori

Posebno je opasna kombinacija inficiranost bakterijom Helicobacter pylori uz istovremeno pušenje, korištenje alkohola, nezdrave hrane (pržena hrana), kao i nekih lijekova (salicilati, hormonalni preparati, antibiotici, narkotici) jer dolazi do kontinuiranog oštećivanja sluznice želuca te erozije (razaranja) tkiva želuca.

Suvremeni, često predinamičan i stresan način života umnožava probleme jer je poznato da stres potiče izlučivanje želučane kiseline koja oštećuje želučanu sluznicu.

Svi nabrojani čimbenici, uz postojanje infekcije Helicobacter pylori, povećavaju pojavnosti želučanih tegoba, među ostalim i čira na želucu, za čak 60 puta.

Zanimljivo je da je upravo znanstvenik Barry Marshall sam sebe zarazio bakterijom Helicobacter pylori u svrhu dokaza da ona uzrokuje želučane tegobe.

Pokus je, na sreću ili žalost uspio - Barry Marshall je nakon određenog vremena dobio gastritis!Čovjek se zarazi s Helicobacter već u djetinjstvu


U posljednje vrijeme na vidjelo dolaze rezultati istraživanja koji kažu da infekcija HP-om počinje još u ranoj dječjoj dobi i u većine zaraženih traje cijeli život.

Ovisno o razvijenosti sredine i socioekonomskim prilikama znatan broj djece inficira se u prvih deset godina života.

Također, zaraza je češća u djece koja pohađaju predškolske ustanove, gdje je presudan upravo taj neposredni kontakt među djecom. Infekcija kod djece može doprinjeti zaostajanju u rastu, te pothranjenošću. Osim toga, HP otvara vrata i drugim patogenim uzročnicima bolesti.

 

helicobacter

 

Za zdravlje želuca treba se brinuti od najmanjih nogu


Nas u Hrvatskoj također trebaju zabrinjavati rezultati jednog istraživanja prema kojem je HP prisutna kod 29% šestogodišnjaka, uz iznenađujuće visoku pojavnost atrofičnog gastritisa (20%), također kod djece.

S obzirom da danas znamo kako je atrofični gastritis povezan sa pojavom malignih bolesti želuca (na drugom mjestu po učestalosti u svijetu), sve je više onih koji drže kako infekciju valja spriječiti i suzbijati u mlađoj dobi, jer to može biti najdjelotvornija metoda sprječavanja pojave gastritisa, čira ili karcinoma želuca u kasnijoj dobi.

 


Klorofilom protiv Helicobactera
 

Još je davne 1950. utvrđeno da klorofil ima antibakterijsko djelovanje koje je u osnovi bakteriostatsko, što znači da klorofil sprječava razvoj i umnožavanje mnogih sojeva bakterija (posebno anaerobnih).

Sljedeće svojstvo klorofila je nevjerojatna sposobnost zacjeljivanja (značajno u tretiranju vanjskih i unutarnjih ozljeda tkiva), što je pojasnio dr. Collings riječima: Klorofil je daleko ispred svih drugih prirodnih tvari po sposobnosti poticanja stanične regeneracije i obnavljanja tkiva. U svojim je istraživanjima dokazao da je vrijeme, potrebno za liječenje ozljeda tkiva, uz klorofil kraće nego uz korištenje penicilina, vitamina D ili sulfanilamida.

Sinergistički učinak oba mehanizma djelovanja klorofila posebno dolazi do izražaja u tretiranju gastritisa, čira na želucu i dvanaesniku, infekcijama zubi i zubnoga mesa, površinskih rana, vaginalnih infekcija, upale sinusa, upalnih bolesti crijeva te fistula.

Nekoliko značajnih studija dokumentira upotrebu klorofila u iskorjenjivanju HP-a, te liječenju gastritisa i peptičkog čira kod osoba gdje se liječenje konvencionalnom terapijom pokazalo neučinkovitim. Rezultati su obećavajući.

U poznatoj Offenkrantz studiji, 20 od 27 pacijenata sa kroničnim čirom riješilo se bolova i ostalih simptoma 24-72 sata nakon početka korištenja klorofila. Potpuni oporavak ozlijeđenog tkiva, dokumentirano rtg snimkama, zbio se u 20 od 24 osobe u razdoblju od 2 do 7 tjedana. Ovaj izvještaj opisuje i izvanredne primjere oporavka kod dugogodišnjih ozbiljnih slučajeva. Rafsky i Krieger, pak izvješćuju o dobrim rezultatima upotrebe klorofila (klorofilina) kod spastičnog kolona i ulceroznog kolitisa.
 

klorofil
  • prevencija raka
  • čišćenje organizma od toksina
  • alkalizacija organizma
  • protiv Helicobacter Pylori
  • kod neugodnog zadah iz usta
Pročitajte više o Klorofilu 

Paraprotex - biljke za zdravlje probavnog trakta
 

Pored tekućeg klorofilina, preporučujemo korištenje Paraprotexa za što uspješniju i prirodniju borbu protiv bakterije koja ugrožava zdravlje želuca.

Paraprotex je biljni preparat namijenjen održavanju zdravlja probavnog sustava i uklanjanju parazita iz crijevnog trakta.

Sadržava biljne iscrpine i biljna ulja koja imaju antibakterijsku, antivirusnu i fungicidnu aktivnost. Npr. za ulje sjemenki grejpa mnogobrojna laboratorijska i klinička ispitivanja potvrđuju efikasnost protiv 800 različitih sojeva bakterija i oko 100 vrsta gljivica, kao i nekih parazita. Za češnjak je još Louis Pasteur utvrdio da pokazuje antibiotska svojstva, a danas se zna da štiti jetru od štetnog djelovanja lijekova i toksina.

Čudesnom drvetu Pau D’Arco (Taheebo) aktualna farmakologija pripisuje antigljivična, antiparazitska, antitumorska, antiupalna i antibakterijska svojstva.


Tu su i ulje karanfilića (Eugenia Cariophyllata Thumb) čiji sastojak eugenol pomaže pri probavljanju jer relaksira muskulaturu gastrointestinalnog trakta, djeluje protiv crijevnih parazita, a djeluje i antimikrobno u širokom spektru.

Mirta, biljka poznata još iz biblijskih vremena, posebno blagotvorno djeluje na osjetljivu sluzokožu desni, dušnika, želuca i tankog crijeva. Polje djelovanja mirte je široko: obuhvaća većinu probavnih problema, od pokvarenog želuca do gastrointestinalnih čireva.


Kako koristiti ovu kombinaciju?

Preporučujemo 3 puta dnevno između ili prije obroka uzimati 1 tabletu ParaProtexa uz čašu vode u kojoj je otopljena 1 jušna žlica Klorofila.


Svidio vam se članak? Podijelite ga s prijateljima!

Print Friendly and PDF


Povezani članci


Komentari

Prije nego što ostavite komentar, obavezno pročitajte pravila komentiranja na našem portalu.Milaim


October 21, 2011 u 13.45

Postovani!

Supruga boluje od zeludaca:
Terapija u pocetku bila je ovako: Ultop kapsule 20 mg, espumisan kapsule, eglonyl 50 mg.
Kasnije terapija : klavunat 1000 mg, reglan 10 mg, keton, ranital pa cak upotrebljavala Nexium 40.
Analiza na kraju utvrdita da je rec o Helico bakterije Polyrica – pozitiv.
Sada da vam kazem da tokom dana jako joj je tesko sve sto jede povraca, stomak naduven, mucnina.
God. Rodjenja 1971.
Ukoliko ima nesta oko toga da nam pomogne unaprijed hvala; koja dijagnoza mogla bi pomoci i koju hranu traba da se pridrzava, i kako uspjeti izleci ovu bakteriju.

S’postovanjem.


"Alternativa za Vas"


October 21, 2011 u 16.05

@Milaim,

Preporučena hrana za Vašu suprugu je sirova vegetarijanska hrana: voće, povrće, integralne žitarice i mahunarke.

Također preporučujem proizvode Citrofit i Klorofil.


Milaim


February 24, 2012 u 7.58

Postovani!

Puno vas pozdravljam i drago mije da otvorim vasu stranicu i procitam nove clanke. Ja vas puno vam se zahvaljujem za ovaj clanak posto mi supruga dosta lijekova upotrebljava ali nije sve najbolje opet ima problema.
Unaprijed vam se zahvaljujem.

Lijep pozdrav


sussi


April 16, 2012 u 20.35

da li smijem uzimati klorofil , imam dvije male ciste na jetri, a imam i helikobakter pila sam trojnu terapiju nije mi pomogla, samo sam dobila osip po licu crvenilo


"Alternativa za Vas"


April 16, 2012 u 23.36

Sussi,

Da, smijete uzimati klorofil.


sussi


April 17, 2012 u 6.33

da li moram da koristim klorofil i paraprotex, gdje se moze nabaviti


"Alternativa za Vas"


April 17, 2012 u 12.39

Sussi,

Možete koristiti i klorofil i paraprotex. Ove proizvode možete kupiti ovdje:

Klorofil
Paraprotex


Asterix


May 19, 2012 u 9.05

Poštovanje!

Odlučio sam se javiti, iz sljedećeg razloga..

unazad par dana sam bio u bolnici i dijagnosticiran mi je;Helicobacter pylori i još puno toga..
- evo napist ću i ostale dijagnoze:
- počelo je na sljedeći način => prije otprilike 20 dana sam, izazvan strahovitim svrabom po tjelu, leđa, potkoljenice, ruke lice, to sve popraćeno, oticanjem ruku, lica te bolovima i nadutost u stomaku..

- javio sam se na hitnu gdje mi se odmah daje dvije inekcije, Synopen +2 amp Dexamethasona, nakon toga odlazim kući, da bi se nakon par dana opet isto ponovilo i ponovo primam istu kombinaciju inekcija. Znaći opet se javljam u bolnicu i tada ostajem na bolničkom ljećenju koje je trajalo pet dana. Učinjene pretrage, ultrazvuk, gastroskopija, nalazi krvi i sve što ide još uz to. Otpušten sam kući čekajući nalaze, prolazi tjedan dana odlazim po nalaze i ustanovljeno mi je sljedeće, kako sam već naveo..

- Urticaria recidivans cum oedema Qincle L 50.9
- Rhynitis chr. allergica J 30.4
- Ulcus bulbi duodeni K 25.3
- Bulitis erossiva K 28.9
- Gastritis chr. activa et erossiva HP: Poz.K 29.3
- Hyatus hernia K 44.9
- Steatosis hepatis K 76.0

Trenutno mi je prepisana sljedeća terapija,
Controloc 40 mg 2x1 / 6 tjedana,
Makcin 2x500mg / 7 dana,
Medazol 2x1 400mg / 7 dana,
Rinolan 1-2x1 pp
——————————————-
Gastrična ili ulkusna dijeta
——————————————-
- PTSP; to imam više od petnaest god. F 43.1
- Trajna promjena ličnosti F 62.0
- Somaticazijski poremećaj F 45.0
- što se tiće PTSP-a i ovog što sam napisao trošim sljedeću terapiju
Praxsiten 15mg 3x1,
Prazine 25 2x1, 100mg navečer,
Normabel 10mg navečer - pp
- imajmo u obziru da sam u tih proteklih 15-ak godina izmjenjao puno vrsta terapije..
——————————————-
Uz ovo sve 1981.g. sam imao operaciju St post op. VSD I 51.0
- terapija concor 2.5mg ujutro i val 80 mg popodne..
——————————————-
2006.g. doživio sam nesreću na svom poljoprivrednom gospodarstvu, pregazio me traktor preko cijelog tjela, znaći desnog koljena, prepona, prsnog koša i ljevog ramena, nakon toga mi je ustanovljena mi je epi part. cum gen sec. G 40.5 , pošto su usljedila dva kronična epi napada..
- terapija trileptal 300mg 2x1
i ozbiljno oštećenja Lumbalnog dijela kičme,
- Henria disci i.v L4 - L5 prema S1 5,5mm
- lumboischialgija bill. chr. M 54.5
- terapija zaldijar protiv bolova i pp fizikalana terapija
———————————————
- u ovome sam opisao svoju zdravstvenu povijest, s time da toga ima još ali ovo je osnovno i kritično.
———————————————
Mene zanima ako može odgovor, kako da nastavim s lječenjem, mislim striktno protiv “Helicobacter pylori”
mada nebi zanemario i ove ostale bolesti..

S štovanjem Hvala !


"Alternativa za Vas"


May 22, 2012 u 2.21

Poštovani,

Protiv helikobakter pylori i gastritisa možete koristiti Klorofil i aloe vera gel.

Što se tiče ostalih tegoba, ovdje bi zaista trebalo napraviti pregled, tek nakon toga možemo nešto preporučiti.


Aphr0dite


June 05, 2012 u 18.53

Pozdrav!
Dijagnosticirana mi je bakterija helicobacter pylori. Bila sam na trojnoj terapiji pa zatim još tjedan dana na terapiji - Acipan 40mg. Nakon nekog su mi se vremena opet počele vraćati mučnine i slabost te mi je propisano još mjesec dana na Acipanu. Zanima me koliko otprilike dugo treba da simptomi nestanu i može li se bakterije riješiti u potpunosti? Također, od prije par dana imam cjelodnevne bolove (nešto kao probadanja) u gornjem dijelu trbuha te ne znam što da radim. Uskoro idem na veći put (odnosno za mjesec dana) i bojim se kako ću ga izdržati s konstantnim mučninama jer mi lijekovi baš i nisu od prevelike pomoći?

Lijep pozdrav!


"Alternativa za Vas"


June 08, 2012 u 11.38

Aphr0dite,

Nisam stručnjak za acipan. Molim vas pitajte vašeg liječnika.


tripica


August 31, 2012 u 12.12

Poštovani,

imam problem sa želudcom.
Nokti na rukama mi se listaju, podrigujem, poslije jela odmah moram na wc, velika vecina hrane me smeta iako se hranim vrlo zdravo, jedem voce povrce bez kore, male kolicine mesa i vrlo malo friganoi pečeno i sl.
Ovo stanje traje oko 2 godine.
Sljedeci tjedan idem na specijalistički pregled i gastroskopiju.
Majka mi je imala helicobakret, moguce da imam i ja. Njoj su dali strasno jaku terapiju koja ju je doslovno sa jedne strane izljecila a s druge dotukla. Ne zelim piti nista sto nije na prirodnoj bazi, nikakve antibiotike i koktele koje ce mi sigurna sam prepisati ljecnici. Inace ne pijem nista od ljekova osim kontracepcije yasmin-nazalost.
Citala na vasim stranicama da je moguce da nemam dovoljno klorovodične kiseline.
Citam sto pisete o kloforilu i svidja mi se. Sto mislite vezano za primjenu navedenog u mom slucaju kao i Paraprotexa i tinkture?
Hvala sun


"Alternativa za Vas"


September 07, 2012 u 19.23

Tripica,

Klorofil je jedan od najboljih prirodnih lijekova za liječenje problema sa želucom. Mislim da bi mogao pomoći u vašoj situaciji.

Uz klorofil možete uzimati i Paraprotex - u ovom slučaju liječenje će ići brže.


Labud


December 01, 2012 u 19.39

Postovani,

da li trudnice mogu koristiti Klorofil i Paraprotex.
Ja imam ostecenje sluznice,takodjer i na dvanaesto palacnom crijevu.Nemam mucnine,takodjer ne povracam.Ali ne mogu normalno da jedem..poslije obroka me stomak muci,tako da me boli(žari).Jedino mi pomaze Ranibos kad svako jutro popijem na gladan zeludac,tako mogu onda normalno citav dan jesti.Bez tableta ne mogu da funkcioniram.Inace ne pusim i ne pijem alkohol.Kafu isto povremeno popijem,i to filtriranu.Popila sam trojnu terpaiju,ali kako vidim nema pomoci,isti simptomi.Izgleda da je helico bacter krivac tome.Mene zanima da li trudnice mogu koristiti klorofil i Paraprotex.Mnogo bi Vam bila zahvalna na odgovoru.
Nisam u drugom stanju,ali naravno da zelim postati majka… smile


Ljupcho


January 10, 2013 u 21.20

Dali mogu da uzimam Klorofil? Pacijent sam na hemodijalizi


Igor


January 28, 2013 u 2.37

Pozdrav svima.
Zanima me dozaža i vremenski period primjene vaših proizvoda Paraprotex i Liquid Chlorophyll pošto imam Helicobacter Pylori već par godina.
U zadnje vrijeme mi pravi probleme s probavom,bolovima u želucu i crijevima nakon i poslije obroka,prije toga nisam imao nekih simptoma,terapija antibioticima i IPP nije uspjela.
Vidim da se ta dva proizvoda koriste u kombinaciji za dijagnozu H.Pylori. Da uzmem oboje i koliko treba uzimati u početku te na koliki vremenski period?
Hvala i lijep pozdrav


Dejana


February 14, 2013 u 18.32

Postovani,
lijepo bih Vas molila za odgovor,
naime ja sam sada trudnica, i imam velikih problema sa zgaravicom, te sa manjkom zeljeza i nikim krvnim tlakom, inace prije trudnoce sam 12 godina bila na makrobiotici, ne jedem meso , a sada sam pocela jesti i mlijecne proizvode.
Zanima me, posto imam helicobacterpylori i gastritis, te kronicni kolitis, da li mogu sada u trudnoci nesto piti protiv zgaravice, i da li smijem ovu terapiju s klorofilom koristiti, i koliko dugo je potrebno piti, te koliko kosta, i kako da dodem do tih preparata koje biste mi eventualno preporucili…Unaprijed zahvaljujem, i najljepse Vas pozdravljam…


Zlatka


April 03, 2013 u 0.51

Pocituvani,gi procitav gornite vashi komentari za bolki vo zeludnikot,potocno za Helicobacter pylori,veke edna godina se trudam da ja iskorenam i so trojna terapija i caevi no seushte imam maka,bi sakala da znam dali vashiot proizvod Klorofil moze da se najde vo Makedonija,kako da se naraca i kolku koshta?Odnapred vi blagodaram i ve pozdravuvam :)


Snezana


April 30, 2013 u 15.39

Dobar dan. Molim Vas recite mi , da li se i gde mogu kupiti vasi preparati u Beogradu?
Sradcan pozdrav sun  blush


Klara


May 09, 2013 u 21.22

nakon godinu i pol dana mucnina s napuhanosti u trbuhu,plinovima nakon svakog jela pogotvo slatkog pomislila sam da ima gljivu kandidu…napravila sam kucni test nekoliko jutara zaredom ali test je uporno potvrdjivao da nemam…nakon toga odem napraviti nalaze krvi,mokrace,stolice i brisa grla…na sve sam negativna ali pozitivna na Helicobac.
ne znam tocno sta sam pila ali bile su tri vrste lijekova (vjerovatno ste vi ovdje upoznati koji,jer se stvarno ne mogu sjetit imena)a i na forumima sam procitala da su ju ljudi lijecili s tri vrste lijekova…odmah je pomoglo,nakon par dana poboljsanje…znam da to nije alternativa ali godinu i pol neugodnosti pogotovo kad jedem u javnosti me pocela izludjivati…
eto to je moje iskustvo sa helico…za godinu dana cu ponovit nalaze da budem sigurna…


Klara


May 09, 2013 u 21.27

Dejana,
nisam strucnjak ali evo pitanje da li trudnice smiju pit sodu bikarbonu??
soda je pravo rijesnje za zgravicu,ja ju pijem svaku vecer casu sa zlicicom sode prije spavanje i zaista se osjecam odlicno,nikakva napuhanost,podrigivanje i sl.
ali eto,vi ste trudnica pa je pitanje da li smijete?
ponekad volim neka jela koja mi izazivaju zgaravicu ali nakon toga popijem casu vode sa sodom b. i nema vise loseg osjecaja….


marija


May 10, 2013 u 18.43

ja sam imala helicobacta, pila sam trojnu terapiju kad sam ponovila nalaz opet pozitivan i opet trojna terapija koju nisam pila jer sam od prve dobila osip po licu - rosacea - jedva sam je izlijecila uz pomoc dermatologa laserom, vec neko vrijeme koristim brusnicu-plod i ne osjecam nikakve probleme…..preporucujem brusnicu za helicobac .... lijepi pozdrav


Klara


May 10, 2013 u 19.43

@Marija,

super savijet,ali znas da treba proci godina dana da bi ponovila nalaze…e sad,ja sam se nakon trojne terapije odmah osjecala super,bez naduvanosti,plinova i sl. pogotovo nakon slatkog…ali svejedno nakon godinu dana cu ponovit nalaze…

e sad to s brusnicom,ako se osjecas dobro je super,ali da li si i dalje pozitivna na helico??


marija


May 10, 2013 u 19.54

—- Klara——

—- u januaru 2011 radila sam test na helicobacta i bio je pozitivan, dobila sam trojnu terapiju ujedno i osip po licu vjerovatno od tableta a mozda i od helicobacta .... nakon par mjeseci uradila sam ponovo test i bio je pozitivan….. pa sam uradila i nakon godinu dana bio je pozitivan….. dva mjeseca koristila sam brusnicu(koristim i dalje) test negativan, a nemam ni simptome koje sam imala…. napominjem da sam koristila i suhe smokve u maslinovu ulju


Klara


May 10, 2013 u 19.58

@Marija,
e to je bitno da je test negativan odkad korsitis svoji alternativu,wow…nikad ne bi rekla da ju to moze dokrajcit…svakako cu to i ovako isprobat…
puno hvala


marija


May 10, 2013 u 20.06

—-Klara—-
—za brusnicu sam nasla na internetu slucajno sam nesto citala o njoj (nije mi nepoznata i ranije sam pila caj od brusnice ali je nisam jela - plod)... ni ja nisam znala da je tako bas ljekovita…. (osim kao caj)....


Klara


May 10, 2013 u 20.14

da,meni je poznata samo po tome da je super za mokracne puteve,ali eto i ovo je vise nego korisna informacije…definitivno cu isporbat tvoj recep,
tnx Marija


zak


July 05, 2013 u 13.09

elisa za hlicobacer pyloril igG antitjela: (62.1)pozitiva pa me interesuje koja terapija


Biljana Habek


September 06, 2013 u 18.35

vidim ove komentare pa se i ja ukljucujem i nadm se da cu dobiti dobar savijet ,,imam 26 g imam problem sa zelucom jos od svojih sedam g,,posto u obitelji mi svi boluju od gastrisisa.Ja sam bila prije mj dana na gastroskopiji i nasli su mi Helicobacter pylori ,,popila antibiotik odnela stolici opet ista bakterija sad prije nekoliko dana bila u zg na gastroskopiju,,tek za mj dana nalaz bude gotov a ja pijem zipantola 40mg,,ali nisam zadovoljna jer ne mogu jesti povraca mi se ,,nemam apetita idt,,vas savijet hvala.


ado


January 01, 2014 u 23.23

e pozdrav zelio bi vas upitat imaju li kakve tablete za zeludac da mogu poiti boli me ova kost kod zeludca vise njega ne sad da me boli cjeli zeludac i nemam mucnine ni nista drugo jedino me to boli ako imaju kakve tablete zamolio bi vas


Domagoj


February 18, 2014 u 11.57

Bok!

Možda sam negdje predvidio u članku ili komentarima, ali zanima me koliko dugo se preporuča terapija 3x dnevno Klorfil & Paraprotex?
I da li nakon izvjesnog vremena treba koliičnu smanjiti ili napraviti pauzu?
Hvala.


"Alternativa za Vas"


February 19, 2014 u 21.59

Domagoj,

Preporučila bi terapiju 3 mjeseca, nakon čega trebate napraviti pauzu mjesec dana.

Po potrebi, terapiju možete ponoviti.


anela


March 21, 2014 u 0.05

molila bih vas za savijet,imam 28 godina,5 godina mucim muku sa zelucem,imam hijetalnu herniju i helikobaktey pylori,radila gastroskopiju 2 puta,prije 4 godine i prije 7 dana,prvi simptomi na bolest su mi bili konstantno povracanje sve sto pojedem povratim,ispila tad trojnu terapiju i 2 godine super,medzutim bolest se vratila al sa drugim simptomima,gusenje,eritmije,ne mogu ni ja da vam opisem sta me sve muci,zadnji put kada sam radila gastroskopiju naravno sa opstom anestezijom drugacije nisam mogla da podnesem,nasli su mieroziju u zelucu i tu bakteriju,dobila sam trojnu terapiju sa malo drugacijim lijekovima od prve terapije prije 4 godine,pocela sam da je koristim i uzasne sam mucnine imala da sam u hitnoj zavrsila na infuziji toliko sam lose bila da sam je na kraju prekinula nakon te mucnine,molim vas za savjet sta da radim satom bakterijom ne mogu da funkcionisem nikako,ima li netko slicna iskustva sa ovim,molim vas za savjet jer ovako ne mogu vise dazivim.hvala bang


Alternativa za Vas


March 24, 2014 u 16.54

Anela,

Mogla bi vam preporučiti aloe vera gel - svako jutro na prazan želudac, i Klorofil - piti tijekom cijelog dana.


Lejla


April 09, 2014 u 14.32

Poštovani ,
zamolila bih Vas za preporuku primjetila sam da se svi koji imaju problema sa helicobacter pylori zale na želučane tegobe, međutim kod moje mame je nađena navedena bakterija nema nikakvih želučanih tegoba međutim pojavljue joj se crvenilo na licu ,čelo obrazi, brada posebno kao i sitni osip po licu. Šta nam preporučujete da li je bakterija uzročnik za ovo crvenilo


marija


April 11, 2014 u 7.07

Lejla , da ... moguce je dobit samo crvenilo po lici ja sam ga imala i dan dans se borim s tim, a dobila sam prije tri godine, bila sam kod dermatologa rekao mi je da je to rosaceaa pitao me je da li imam helikobakta, da imala sam i pila sam trojnu terapiju koja mi nije pomogla, .....crvenilo na licu suzbijala sm laserom kod dermatologa imala sam ono 7-8 tretmana bolje mi je, uz to sam jela brusnicu-plod brusnice, i normalno promijenila sam ishranu, malo nadjite o crvenulu lica i procitajte….... lijep pozdrav


Brodjanka


May 31, 2014 u 20.05

Hej..popila sam terapiju i sad cekam rezultate..sad se cak osjecam gore nego prije..mucnina od same pomisli na hranu lezim tj fana isla kod doktorice I doslovno mi je zatvorila vrata pod nosom jer kaze nema pomoci ..:(


marija


June 01, 2014 u 12.01

trenutno pijem medenu vodu , u casu mlake vode staviti cajnu kasiku meda (plasticna kasika) i popiti sto je moguce brze , piti ujtru na prazan zeludac i navece prije spavanja, dobro je za sve bakterije u zelucu i debelom crijevu…...


REMB


July 31, 2014 u 22.24

Pozdrav, imam 32 godine. Nakon što sam imao strašne tegobe: trnjenje lijeve ruke, bol u grudima, nedostatak uobičajnog kapaciteta daha…otišao sam na pregled. Nakon detaljnog pregleda nađena mi je bakterija helictobacter pylori te mi je propisana “trojna terapija”. Danas sam počeo sa terapijom pa ću javit rezultat ili eventualno ranije ako bi bilo kakvih komplikacija (nedaj Bože)

Dodaj komentar

 Ime

 E-mail

  Smajlići

Zapamti me!

Primaj obavijesti o novim komentarima na e-mail
Tražilica


Specijali

Čišćenje organizma
Alternativna medicina
Aromaterapija - tretman ljekovitim mirisima
Alternativno liječenje karcinoma
Sve o ljekovitom bilju
Abeceda zdrave prehrane
Ayurveda - drevna znanost o životu
Liječenje aloe verom


Novi članci

Kongres prirodne medicine - sedam stručnjaka govorit će o prirodnim metodama liječenja
Kako ojačati dječji imunitet prirodnim putem
Pečeni kesteni s povrćem i jabukama
10 ljekovitih pripravaka od oraha koje možete napraviti sami
Upoznajte baobab - afričko "drvo života" koje revitalizira organizam i vraća zdravlju ravnotežu
Ukusan i zdrav namaz za cijelu obitelj
Dobrobiti đumbira
Za bolji vid ove jeseni jedite - grožđe
Lyapko aplikatori: siguran i prirodan način za ublažavanje boli
Napunite smočnicu darovima iz prirode – osušite voće, povrće i gljive!


Popularno

Detaljne upute za čišćenje jetre na prirodan način prema dr.Clark
Alergija - uzrok i načini liječenja
Terapija sodom bikarbonom prema Simonciniju i Jimu Kelmunu
Kako očistiti bubrege prirodnim sredstvima
Dr. Tullio Simoncini govori o povezanosti candide i raka
Prirodne metode čišćenja crijeva
Čišćenje organizma
Kako očistiti organizam od parazita
Candida: test, simptomi i načini liječenja
Prirodni načini liječenja ispadanja kose